Svirajte telom – jer je život jedan

Polovina septembra već, a mi se ne javljamo… Koliko je leto bilo oslobađajuće i (ipak) je donelo razne događaje, putovanja i festivale, toliko nam septembar najavljuje (opet) nova zatvaranja i restrikcije. I tako bi najavili šta će se dešavati, a nismo ni sami sigurni hoće li i kada će. Zato nam nemojte uzeti za zlo ako se nešto odgodi, pomeri, izmeni. Već smo svi naučili, nije do nas. Do nas zato jeste kako ćemo svakoga dana provoditi svoje vreme. Šta ćemo jesti, kako ćemo misliti, hoćemo li se kretati i biti aktivni, vežbati, ili nećemo. Okružite se dobrim ljudima, slušajte dobru muziku, pratite sadržaje koji vam donose smisao u život i samo napred! Nema smisla čekati, jer život se dešava tamo gde vreme ne stoji.

Svirajte telom na sopstveni pogon

Već 17. septembra dolazimo u Kruševac u AKC Gnezdo u sklopu festivala Nezavisne kulturne scene Srbije Na sopstveni pogon. Održaćemo radionicu i izvesti Kiss za celu zajednicu, sve od 6 do 106 godina koji nam se pridruže.

U sklopu istog festivala održaćemo i koncert muzike za decu Stonogica brojalica u Zrenjaninu. Izvodićemo pesme iz istoimene emisije uz pomoć drugara koji će koncert slušati. Zato je ovaj koncert u isto vreme i radionica. Svi zajedno sviramo, pevamo i đuskamo! Ta radost nas očekuje 8. oktobra u sklopu istog festivala u saradnji sa CEKOM-om.

Sa našim drugarima iz CEKOM-a vredno radimo u septembru i pripremamo njihov nastup na skupštini NKSS 1. oktobra. Osmislili smo aranžmane za koreografije koje će izvesti na nastupu povodom njihovog jubileja Okruglo 21. Oni već 21 godinu u Zrenjaninu rade dramske radionice sa decom i mladima i pomažu da se kroz umetnost bave najrazličitijim temama. I mi smo imali zadovoljstvo da sa njima stvaramo ove pesme koje se bave ekološkom tematikom. U Zrenjaninu se od prošle godine gradi fabrika guma, koja će biti veliki zagađivač, a ovaj grad već više od dve decenije nema vodu za piće.

Nove Stonogice brojalice na programu TV Vojvodine

Poslednjih deset emisija Stonogica brojalica imaće premijeru u oktobru u programu TV Vojvodine. Nove pesme pričaju o sestri Mini (koja nije uvek fina), o biću iz svemira (koga se Mića ne plaši), o maci koja broji ovčice da bi zaspala i Bokiju (čija mama hoće da on jede voće). Jedva čekamo da ih zajedno gledamo i u emisiji Dobro jutro, lenjivci programa redakcije za decu i mlade, kao i na njihovom Jutjub kanalu. I nadamo se da ćemo imati još jednu lepu vest u vezi ovog projekta – javićemo vam čim budemo znali sigurno!

Stručni skupovi su opet pred nama, u Pećincima i Beogradu. Ukoliko ste zainteresovani da organizujete edukaciju Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora dece u svojoj školi ili vrtiću, obratite nam se. Sudeći po prognozama, i vebinari će uskoro.

Za stolom sa TV ARTE

Radujemo se još jednoj premijeri, emisiji Zu Tisch na programu nemačko-francuske ARTE televizije. Još uvek ne znamo tačan datum, ali bi trebalo da se dogodi u oktobru. Pogledajte fotografije sa snimanja. Zato smo odlučili da počnemo da objavljujemo recepte za zdravu hranu koja nas čini mladima! Proverite na ovoj stranici šta smo vam do sada predložili i nastavite da se vraćate, jer ćemo jednom nedeljno objavljivati nove recepte.

U planu nam je vikend edukacija: radionice telesne muzike, joga, pešačenje, zdrava hrana, druženje, muziciranje. Pratite nas!