Telesna muzika u aprilu

Početkom aprila smo prvi put u Sloveniji u Postojni na omladinskom festivalu Bina mira, gde ćemo voditi radionice telesne muzike. Program realizujemo u saradnji sa CEKOM-om iz Zrenjanina, našim dragim partnerima. Materijal koji ćemo obrađivati na radionicama su pesme koje su plod zajedničkog truda, kao Šumski bluz. Učićemo mlade koreografije i telesne perkusije, koje će izvesti na prezentaciji na kraju programa.

Telesna muzika – radionice za decu i odrasle

Čim se vratimo, 10. aprila, očekuje nas treća po redu onlajn radionica Novi balkanski ritam na engleskom jeziku. Do 5. aprila su otvorene rane prijave, a do 9. se možete prijaviti i uplatiti učešće.

U toku aprila nastavljamo naš projekat u okviru Aktivnih zajednica Trag fondacije Detlići – telesna muzika za decu u Sremskim Karlovcima. Pročitajte više na ovom linku.

Poziv za mlade iz Sremskih Karlovaca i Novog Sada koji žele da se pridruže ovom projektu i da učestvuju u budućim projektima našeg udruženja nalazi se u okviru ovog formulara.

Treći susret udruženja Cirkultura i Otvoreni krug Novi Sad

Od 14. do 17. aprila ćemo još jednom ugostiti naše partnere, udrugu Cirkultura, u Sremskim Karlovcima u okviru projekta razmene iskustva i znanja. U dogovoru sa Turističkom organizacijom Opštine Sremski Karlovci organizovaćemo i njihov nastup, Kesten i Papaja show na Trgu Branka Radičevića, na radost dece, ali i cele zajednice.


Papaja i Kesten su dvoje majstora – klovnova – u akciji dizanja raspoloženja. Međusobnim odnosom i interakcijom s publikom stvaraju atmosferu pogodnu za kišu suza radosnica. Iznenađuju publiku manipulacijom rekvizita tipičnih za majstore, a transformacijom lika, neobičnim i neočekivanim tačkama gledaoce dovode do smehoplača.

Mini turneja predstave Kiss

Od 27. do 29. aprila bićemo na mini turneji u Hrvatskoj u organizaciji udruženja Srpsko narodno vijeće i Prosvjeta.

Komični mjuzikl Kiss
Koncert balkanske muzike
Radionica telesne muzike Novi balkanski ritam

Prijave za radionicu na festivalu Raspevani mostovi u Novom Sadu

Naša radionica Novi balkanski ritam je deo programa internacionalnog horskog festivala Raspevani mostovi u julu u Novom Sadu, koji organizuje Srpska horska asocijacija. Ukoliko ne živite u Novom Sadu, postoji mogućnost smeštaja, a kotizacija je više nego povoljna. Prijave do 20. aprila!

Telesna muzika u maju

U maju ćemo pokrenuti crowdfunding kampanju na platformi Dobri Dabar, da prikupimo sredstva za prvi internacionalni festival telesne muzike Novi balkanski ritam – sada je prilika da nas podržite! Svako deljenje, usmena preporuka, donacija, ma kako mala, će nam puno značiti. Festival će se održati od 22. do 25. septembra u Sremskim Karlovcima.
Sledeća onlajn radionica Novi balkanski ritam na engleskom jeziku biće 8. maja.
Pogledajte predstavu Kiss 20. maja na Cu’fus festu, i učestvujte u radionici telesne muzike Novi balkanski ritam u Samoboru 22. maja.
Predstavu Kiss ćemo, nakon duge pauze, ponovo igrati u Beogradu! Vidimo se 26. maja na sceni Akademije 28. Predstavu organizuje agencija My Way.

Mediji o telesnoj muzici

… Zanimljivo je da, i nakon 25 godina zajedničkog života, nas dvoje ostajemo suštinski različite osobe, a čak i naša deca nas percipiraju kao jedno, nekog dvoglavog orla, ako smem da se šalim sa nacionalnim simbolima. Meni je to potpuno logično, jer da nema te istinske različitosti, ne bi bilo ni tog naboja između nas dvoje. Jedino između suprotnosti može da teče struja i da se desi razmena energije…

Pročitajte intervju Viktora Raduna sa Markom i Anom na portalu Kultura na dlanu