Telesna muzika u avgustu – Slovačka i Crna Gora

Desilo se u avgustu

Izazov u koji smo uskočili, kao u hladnu vodu Rzava, je bio sesija – koncert uživo na Radiju FM u emisiji Hudba sveta kod Vladimira Potkana. Posle epskog putovanja sa Fruške gore do Bratislave od osam i po sati (jer smo, naravno, čekali na mađarskoj granici), bili smo sveži i orni da odsviramo akustični koncert u pola jedanaest uveče.Na radiju nas je dočekao ljubazni domaćin Vladimir, koji je sutradan bio naš vodič, uz njegova dva sina tinejdžera, kroz lepote Bratislave. Tamo je bila i Ivana Vereski, koja je prevodila razgovor sa srpskog na slovački, pa smo mogli da pričamo slobodnije, na maternjem jeziku. Sa nama su bili i domaćini sa festivala u Pješćaniju, Branislav i Branislav, čiji koncert takođe možete poslušati na snimku.

Predivne fotografije koje pričaju više od reči o našoj zajedničkoj socijalističkoj prošlosti i slavnim danima radiju, kao i o strasti sa kojom smo izveli našu muziku su delo Petera Kurhajeca.

Snimak koncerta Alice in WonderBand na slovačkom nacionalnom radiju u emisiji Hudba sveta možete poslušati ovde (od 41.30)

Foto: Peter Kurhajec

Nakon nastupa u Bratislavi, bili smo na Piešťany Street ART festivalu u malenom banjskom gradiću, a zatim u Smolenickom zamku. Dva dana kao iz bajke, bili smo gosti u zamku i nastupali u Crvenoj (muzičkoj) sobi sa sjajnom akustikom. Poslednji koncert održali smo u Nitri u Music a Cafe-u, sjajnom prostoru za koncerte, koji funkcioniše kao mali kulturni centar. Imali smo internacionalnu publiku, jer je neko doputovao iz Mađarske baš na naš koncert. Hvala!

Telesna muzika u Crnoj Gori

Stonogica brojalica na Barskom ljetopisu: na našem čarobnom uličnom tepihu – sceni na šetalištu kralja Nikole u Baru vodili smo složnu ekipu roditelja i mlađe i starije braće i sestara na putovanje u zemlju Detinjstvo.

Tamo smo zajedno đuskali, lupkali i trupkali, njihali se i skakutali uz Jednu žabu, hodali u koloni uz Šest slonića, vijugali uz Hobotnicu i sjajno se proveli. Tako, da nismo ni osetili da je prošlo više od sata od kad smo počeli!

Koncertna predstava je trebalo da traje 40 minuta, ali nismo odoleli da istražimo sve kutke i zavijutke, jer su nas radoznale okice posmatrale i želele još druženja.

Novi koncerti i radionice za decu nas čekaju u septembru. 1. 9. nastupamo u Kninu, a 15. 9. u Vinkovcima u okviru Dvorišta ideja.

Vidimo se na festivalu Novi balkanski ritam u Sremskim Karlovcima od 25. do 27. avgusta!

AWb u medijima

O nama je pisao češki kulturni magazin Uni u avgustu. Objavii su intervju koji je Milan Tesar vodio sa Anom Vrbaški.

Gostovali smo u emisiji Počudište – i ugostili Anđelu Đermanović i Aleksandra Repedžića na Fruškoj gori. Pogledajte kratku reportažu o našem poogledu na tradicionalnu muziku. Ako vam se dopadne, možete pogledati i njihovu epizodu o rikalu. Naravno, zapratite njihov rad, kako bi ih podržali!