Telesna muzika u oktobru

Plodovi vrednog rada cele godine polako sazrevaju ove jeseni. Obišli smo ceo Balkan (i deo Evrope) izvodeći materijal sa našeg albuma RikaTaka, New Balkan Rhythm. Pročitajte gde ćete imati prilike da nas slušate i pratite u oktobru.

Učestvujemo na humanitarnom koncertu udruženja Svoj svet u subotu, 7. oktobra u novosadskoj Sinagogi. Naš koncert ćete imati prilike da čujete u Skoplju na festivalu Vinoskop 14. oktobra. Gledaćete nas u emisiji Šarenica na programu Radio-Televizije Srbije u nedelju, 8. oktobra. Muzičku predstavu Stonogica brojalica pogledaće mališani na Paliću 4. oktobra. U novembru putujemo u Gornji Milanovac sa Stonogicom brojalicom i radionicama telesne muzike za decu.

U oktobru ćemo održati radionice telesne muzike za korisnike radnog centra SOŠO Milan Petrović u Novom Sadu.

Svi koji nisu imali tu sreću da budu na festivalu Novi balkanski ritam u Sremskim Karlovcima, moći će da se uteše snimcima sa koncerta i radionica. Fantastično izvođenje Maksa Polaka i Ane Ljombart pesme La Negra Tomasa, pesma Vrbice, vrbo zeljena koju izvode makedonski i srpski umetnici sa perkusivnom baterijom iz Nemačke ili pesma Owen, Sebastian and Dario, koja je otvorila festivalski koncert i mnoge druge naći ćete na plejlisti i našem Jutjub kanalu. Zapratite nas.

Polovinom oktobra putujemo na So Alive Music Conference u Sofiju, a zatim na WOMEX u La Korunju kao delegati. Imaćemo prlike da se iz prve ruke upoznamo sa aktuelnom scenom muzike sveta (world music) i da se sretnemo sa mnogim predstavnicima muzičke industrije koje smo upoznali u Vespremu. Ovo ne bi bilo moguće bez podrške MOST Music projekta, u čijem smo izboru ove godine.

Telesna muzika u septembru

Koliko je telesna muzika zanimljiva i pogodna za razvoj darovitosti imali su prilike da se osvedoče svi koji su prisustvovali Konferenciji o darovitosti u organizaciji Mense Srbije u Novom Sadu.

Ana Vrbaški je vodila radionicu telesne muzike i prezentovala ovu tehniku. Podsetićemo se onlajn radionica Detlići i seminara za vaspitače, koji su se pokazali kao idealan alat za rad u toku pandemije korona virusa, a zatim i nakon toga.

Ukoliko ste zainteresovani da dobijete prezentaciju, slobodno nas kontaktirajte.

Foto: Zorana Radosavljević

Učestvovali smo kao muzička porodica u emisiji Radio-Televizije Srbije Hajde da se volimo. Nastavljamo sa učešćem i vidimo se nekoj od narednih emisija. Uskoro ćete nas gledati na još jednoj regionalnoj televiziji.

Nastupali smo na velikom festivalu muzike sveta Balkan:MOST u Vespremu u Mađarskoj, ovogodišnjoj evropskoj prestonici kulture.

Novi spot za pesmu Jovano, Jovanke imao je premijeru početkom septembra.

Učestvovali smo u slavljenju Evropskog dana tradicionalne muzike (European folk day) sa radionicom telesne muzike u Novom Sadu u knjižari Zenit.

Američki magazin Stance on Dance objavio je članak o festivalu Novi balkanski ritam.