Koncertna turneja Alice in WonderBand – prolećna telesna muzika

Pridružite nam se na koncertima u Sremskoj Mitrovici, Somboru, Pančevu i Bečeju. Sredinom marta se vidimo u Pazinu, Koprivnici, Banja Luci i Ljubljani. U Koprivnici i Ljubljani ćemo održati i radionice.

Ovo su drugačiji zvuci Balkana! Alice in WonderBand slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu na svom debi albumu RikaTaka, New Balkan Rhythm objavljenom za uglednu nemačku kuću CPL-Music.

Gostovanje u emisiji 150 minuta

03/03 Pozorište Dobrica Milutinović, Sremska Mitrovica
08/03 Kulturni centar, Gornji Milanovac
15/03 Dis Teatar, Banja Luka, Bosna
16/03 Pučko otvoreno učilište, Pazin, Hrvatska
17/03 FUNK, Koprivnica, Hrvatska
18/03 Prulček, Ljubljana, Slovenija
23/03 Narodno pozorište, Sombor
24/03 Kulturni centar, Pančevo
31/03 Gradsko pozorište, Bečej
12/04 Bulevar Books, Novi Sad
14/04 Kulturni centar Mesnička, Zagreb
19/04 Dorćol Platz, Beograd

„Podižem svoj zamišljeni šešir, način na koji su spojili vokal i raznolike ritmove izvučene iz instrumenata tela (i minimalnu instrumentalnu pratnju), ovo je zaista novi zvuk u balkanskoj muzici sveta.”
Galgóczi Tamás, ekultura.hu

Uz ritam, preovlađujući element je glas, pevanje, dok su različiti instrumenti i zvuci koji se čuju na albumu, u drugom planu. Ističući glas i ritam, Ana i Marko nas efektnim aranžmanima i izvođenjem vraćaju u davnu prošlost, kada su to bila osnovna sredstva za izražavanje muzikom. Iznenađujuće, takav svedeniji zvučni izraz stvara i efekat pomerenog, drugačijeg, avangardnog, čak i savremenog.
Nikola Glavinić, muzički novinar, krtičar, panelista

„Slušate li njihove pjesme morate reći da su sjajni, da se njihovi ritmovi nezaustavljivo zavlače pod kožu, u kosti, penju vam se uz leđa, a tek onda se fokusiraju na uši. Ovo što Alice in WonderBand radi je naprosto umjetnost. I to umjetnost koja se opire cijelim svojim bićem žanrovskom ograničavanju.“
Amir Misirlić

Crowdfunging kampanja za festival Novi balkanski ritam u martu

U martu počinjemo za crowdfunding kampanjom za sledeći festival Novi balkanski ritam. Imaćete prilike da kupite pakete za festival po promotivnim cenama, kao i druge nagrade.

Festival će ove godine biti krajem avgusta u Sremskim Karlovcima u ekološkom centru Radulovački.

Pridružite nam se na neverovatnom putovanju koje smo prešli u samo sedam dana u septembru 2022. godine: festival Novi balkanski ritam je spojio učesnike i predavače iz šest zemalja u Sremskim Kalovcima da uče o telesnoj muzici, različitim kulturama i da stvaraju bolji svet.

Pronažite dokumentarni film, stvoren po radio emisiji Bojana Vučićevića sa sunradio.rs Motions creating emotions na našem Jutjub kanalu.

O nemogućem i o korenima

Pročitajte Anin tekst, koji je napisala za portal Nova.rs, O nemogućem i o korenima:
Kao neko ko je ostao, dok su mnogi odlazili, možda mogu da govorim u ime onih koji su još uvek tu? Ili o nemogućnostima, koje smo svi mi koji smo ovde morali pretvoriti u mogućnosti, ako smo želeli da opstanemo?

O Alice in WonderBand u medijima

Gostovanje u emisiji Balkan Beats na australijskom radiju Zed Digital.

Vrlo smo zahvalni na svim divnim recenzijama koje smo dobili u različitim stranim, regionalnim i domaćim muzičkim glasilima.

Branimir Lokner – Time Machine Music – Srbija

Galgóczi Tamás – Ekultura.hu – Mađarska

Folker.world – Nemačka

Alessio Surian – BlogFoolk – Italija

Michael Brinkschulte – Hoerspiegel – Nemačka

Dragutin Matošević – Barikada.com – Bosna

Nikola Glavinić – MICS – Srbija

Amir Misirlić – Bosna

Album RikaTaka, New Balkan Rhythm nalazi se na 10. mestu Balkan World Music Chart na trećoj i poslednjoj listi u 2022. godini. Tri meseca se album nalazi na World Music Charts Europe.

Pronađite naš album na svim digitalnim platformama: Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal