Telesna muzika u decembru

Decembar nam donosi lepe vesti! Telesna muzika postaje praksa u školama i vrtićima u regionu… Rano smo dobili božićne i novogodišnje poklone i raduje nas što možemo da ih podelimo sa vama.

Koncert u Somboru

Koncert Alice in WonderBand u Narodnom pozorištu u Somboru očekuje nas 3. decembra u 20 h.

Zašto su naši nastupi uživo toliko moćni i puni emocija?

Pretpostavljamo da to ima neke veze sa time što smo poslednje dve godine onemogućeni da nastupamo redovno, pa nam se svaka prilika da se obratimo našoj publici čini kao jedinstvena.

Za stolom, Vojvodina: premijera na Arte TV

Dugoočekivana premijera emisije TV Arte Zu Tisch Vojvodina je 4. decembra u Nemačkoj i Francuskoj.

Emisiju je moguće pogledati i u evropskim zemljama u okviru medijateke TV Arte. Do kraja decembra, svake nedelje, možete pogledati ovu emisiju u „epizodama“ na našem Jutjub kanalu.

Prijatelji iz Nemačke i Slovačke su nam javili da je emisija divno snimljena, da im je bilo zadovoljstvo da se druže sa nama 30 minuta. Posle emisije su iznenadno ogladneli. Pitamo se zašto…

Hvala vam što rastemo zajedno!

Imamo 10.000 pratilaca na stranici Telo kao instrument na Fejsbuku! Hvala vam što ste sa nama, što zajedno učimo i rastemo. Kada smo počeli da vodimo radionice Telo kao instrument nismo znali, ali smo sanjali. Jer smo se zaljubili u telesnu muziku i mogućnost da iz ničega stvoriš nešto, čuvenu sposobnost naših baka da od brašna, vode i soli naprave mirisne i krckave perece ili majki da od jednog čaršava stvore šator koji je bio okosnica naših dečijih igara. Tako smo se zaljubili u ideju da samo od svog tela i veštine stvaramo muziku i pozorište.

I evo i nas i vas, posle šest godina, zajedno puckamo, kuckamo i skakućemo i muziku stvaramo!

Kultura stanuje (i) u kuhinji

Preporučujemo vam recepte naše ćerke, Alise Dinjaški. Sem mnogobrojnih recepata za zdrave kolače i slatkiše, dogovorili smo se da objavljuje i recepte za čorbe i glavna jela. Neki su veganski, neki vegetarijanski, neki mogu da se naprave u obe varijante. Ono što im je zajedničko je ljubav prema dobroj i zdravoj ishrani!

Alisa planira da osavremeni recepte svoje čukunbake i prabake i da ih u budućnosti postavlja na blog. Primila se ideja koju imamo i u svojoj praksi: osavremeniti tradiciju i koristiti je kao inspiraciju. Jer je to jedini način da nastavi da živi i ne bude okamenjena forma. Jako se radujemo što smo našoj ćerki i sinu preneli neke vrednosti koje vidimo da izumiru u savremenom društvu. Verujemo u to da se svet menja negovanjem, kulturom, polako i strpljivo. A kultura stanuje i u kuhinji.

Telesna muzika i Ježeva kućica

Radionicu na temu Ćopićeve Ježeve kućice ćemo voditi 7. 12. u organizaciji udruženja Obrazovanje i kultura u osnovnoj školi u Velikom Gradištu.

U saradnji sa ovim udruženjem treba da izađu i priručnici za nastavnike za razvijanje međupredmetnih kompetencija kroz igrovnu obradu pripovetke Pohod na mjesec (za starije osnovce) i pesme Ježeva kuća (za mlađe osnovce) na kojima smo sarađivali.

Osmislili smo dve muzičke radionice na temu ova dva predivna Ćopićeva dela, u kojima smo i sami uživali kao deca i čitali ih svojoj deci.
Ilustracija: Ana Petrović

Telesna muzika za decu u Sremskim Karlovcima

Koncert i radionicu muzike za decu Stonogica brojalica u Sremskim Karlovcima u okviru vinske manifestacije Zimska idila izvešćemo 12. decembra u 11 h u svečanoj sali Opštine Sremski Karlovci.

Radujemo se ponovnom druženju sa drugarima iz OŠ 23. oktobar!

Program je namenjen deci uzrasta od 5 do 11 godina.

Edukacija za učiteljice u Vukovaru

Još jednu radionicu u okviru edukacije za učiteljice u Vukovaru realizovaćemo 11. decembra u OŠ Siniše Glavaševića. Do sad smo se bavili osnovama tehnika telesne muzike i telesnih perkusija, zatim smo dodali osnove muzičkih aranžmana i ideje za osmišljavanje sopstvenih koreografija.

Na trećoj radionici ćemo pesme kojima smo se bavili uklopiti u priču ili bajku i povezati tehniku telesne muzike sa storytelling tehnikom.

Sviraćemo vam još ove godine!

U decembru planiramo da izvedemo mini koncerte u Novom Sadu i Beogradu.

Još uvek smo u pregovorima i zato nas ne pitajte kada i gde, ali pratite naš sajt, društvene mreže.

Nemojte nam zameriti ako vam pošaljemo još koji njuzleter pride ovog meseca. Ne zaboravite da se prijavite na našu mejling listu, ako to već niste učinili.


Telesna muzika onlajn

Svakog petka novi snimak nastupa AWb. Ovo je prilika da se podsetimo koncreta koje smo izveli ove godine.

U novembru smo nastupali u Šarenici. Rado se sećamo i ceremonije otvaranja Vojvođanske rvačke akademije.

Jako smo srećni snimcima sa Karusel festa iz Čačka. Ovi simci su deo festivalske emisije koju je realizovala ekipa TV Galaksija 32.

Sve ovo želimo da podelimo sa vama.

Svake subote družimo se na novoj onlajn radionici Detlići! Kao i uvek, premijera je u 10 h, a radionice možete pogledati kada god želite.

Vrtić
Predškolci
Osnovna škola

U novembru smo…

…nastupali sa drugarima iz CEKOM-a na obeležavanju njihovog jubileja Okruglo 21 u KC Zrenjanina.
…održali još jedan vebinar Brojalice i telesna muzika… sa učesnicama iz Makedonije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Srbije.
…održali radionicu Detlići za predškolce u Dunavskom obdaništu u Beogradu. Hvala puno jednoj mami Milici na pozivu!
…Ana je ispred udruženja Otvoreni krug Novi Sad učestvovala u treningu na evropskom projektu Teacher Artist Partnership, koji je organizovao CEDEUM.
…u Prosvetnom pregledu je izašao Anin članak o radionicama Detlići u OŠ 23. oktobar u Sremskim Karlovcima.