U ritmu – telesne perkusije u novembru

Vraćamo se slatko – kiselom ukusu prošle jeseni i raznim (promenljivim) merama i zato su svi sadržaji vezani za telesne perkusije uglavnom onlajn. Zato se u novembru uglavnom bavimo edukacijom i čekamo bolje dane za nastupe. Sa izuzetkom 3. decembra: održaćemo koncert u Somboru u Narodnom pozorištu – vidimo se i tapšemo tamo.

Radionice sa decom i mladima u Zrenjaninu

Početkom novembra završavamo još jedan projekat: saradnju sa zrenjaninskim CEKOM-om i KulturKick-om. Još od avgusta radimo na koreografijama za četiri pesme, koje će izvesti deca i mladi u zajedničkoj želji da obeleže važan jubilej Okruglo 21. Vidimo se 7. novembra u 17 h u Kulturnom centru Zrenjanina. I radionice i događaj su podržani od Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije u okviru festivala Na sopstveni pogon.

Pročitajte više o projektu Ritam tela – telesna muzika u pozorištu iz 2020. godine.

Projekat Ritam tela – telesna muzika u pozorištu koji smo realizovali sa CEKOM-om 2020. godine

Vebinar za vaspitačice, učiteljice, nastavnice u novembru – prijave otvorene

Vebinar Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta vas očekuje 27. novembra. Prijave su otvorene do 15. novembra. Mnogi su nas pitali kada ćemo ponovo da organizujemo edukaciju uživo, ali iz objektivnih razloga to trenutno nije moguće. Zato se vidimo onlajn. Na ovom linku nađite formular za prijavu.

Pogledajte kako smo uživo radili u Obrežu u organizaciji Kulturnog centra Pećinci.

Reportaža sa stručnog skupa i edukacije koju smo održali Obrežu

Radionice Detlići u Sremskim Karlovcima

Završili smo radionice telesne muzike za decu Detlići u OŠ 23. oktobar u Sremskim Karlovcima. Bilo je pravo osveženje raditi sa decom uživo. Iskustvo koje smo dobili nas inspiriše da nastavimo onlajn radionice na našem Jutjub kanalu. Novembar će biti u znaku radionica za decu školskog uzrasta.

Ovo iskustvo nas je suočilo sa još jednom činjenicom: prvaci sa kojima smo radili, deca korona vremena, do sada nisu imali priliku da učestvuju ni u jednoj grupnoj aktivnosti, ni jednom da nastupaju, više nisu nego što su pohađali vrtić i predškolsku pripremu, nisu nikada bili na koncertu niti u pozorištu. Nije bilo jednostavno pripremiti ih za nastup na prezentaciji pred drugarima iz škole. Bez iskustva kulture, deca ni ne znaju šta je kultura. Još ćemo videti šta će nam ove godine zabrane i izolacije doneti, u paru sa korišćenjem mobilnih telefona i kompjutera.

Rođendanska pesma, koju su đaci trećeg razreda iz odelenja Tatjane Krstić izveli za dan škole 23. oktobar

Edukacija za učiteljice u Vukovaru

Druga radionica u okviru edukacija za učiteljice, koju sprovodimo u Vukovaru u saradnji sa OŠ Siniše Glavaševića će biti 13. novembra. Na prvoj smo učili osnove tehnike telesnih perkusija, a sada ćemo naučiti kako da gradimo koreografije i aranžmane za pesme. Pročitajte više o projektu i kontaktirajte nas ukoliko želite da i u vašoj školi sprovedemo edukaciju.

Novi Detlići za školarce – telesne perkusije za decu onlajn

Sa novembrom počinjemo novi ciklus onlajn radionica Detlići, koje su posvećene školskom uzrastu.

U septembru i oktobru smo objavljivali radionice za drugare iz vrtića: Bila mama Kukunka, Telefonijada, Ide maca oko tebe, Biće iz svemira, Žuta mačka, Juče prekjuče, rodilo se majmunče – nađite sve ove radionice na plejlisti za vrtićki uzrast. Većina pesama koje obrađujemo smo voleli u da pevamo u detinjstvu, a pevali smo ih i svojoj deci.

Nastavite da uživate u emisijama Stonogica brojalica. Nađite ih na Jutjub kanalu emisije Dobro jutro, lenjivci. Pročitajte više o pesmama na ovom linku.

Onlajn radionice telesne muzike za decu Detlići

Alisine poslastice

Pogledajte nove recepte za ukusna i zdrava jela koje za vas priprema Alisa Dinjaški, naša ćerka.

Ponudili smo vam ideje za doručak, ručak i više nego pregršt ideja kako da se zdravo zasladite.

(Ne)strpljivo očekujemo premijeru emisije Zu Tisch Arte televizije, koja će u Nemačkoj i Francuskoj biti 4. decembra.

Snimci nastupa AWb

Još jedna poslastica koja sa očekuje u novembru su sjajani snimci koncerta Alice in WonderBand sa 13. Karusel festivala u Čačku.

Pogledajte izložbu fotografija Aleksandra Alempijevića sa Karusel festivala.

Pratite naš Jutjub kanal, gde redovno obajavljujemo nove radionice za decu i za odrasle, ali i snimke nastupa. Prva novembarska premijera je snimak nastupa u emisiji Šarenica.

Zapevala sojka ptica, Šarenica, Alice in WonderBand

Telesne perkusije u decembru

Vidimo se u Somboru u Narodnom pozorištu 3. decembra na koncertu balkanske muzike. Karte su u prodaji.

Emisija ARTE TV Zu Tisch: premijera 4. decembra u Nemačkoj u 19:40 h, a u Francuskoj u 17:40 h.
Pročitajte više o emisiji Zu Tisch koji smo snimili u maju.

Šta se dešavalo u oktobru?

Pogledajte kako je bilo na Ethno Fusion Fest-u u Beogradu 23. oktobra iz vizure publike. Nekoliko snimaka smo objavili na Fejsbuk stranici AWb i Instagram profilu. Zapratite nas na društvenim mrežama.

Premijera koncerta muzike za decu Stonogica brojalica u Zrenjaninu na festivalu Na sopstveni pogon i premijera deset novih epizoda emisije Stonogica brojalica na programu TV Vojvodine.

Programi u okviru Dečije nedelje u Orašcu i Telesne perkusije u decembru.

Igrali smo predstavu Kiss u Neuzini, mestašcu u blizini Zrenjanina.