Koncert Alice in WonderBand

Koncert Alice in WonderBand

od
11 11 people viewed this event.

U Somboru nas uvek čeka sjajna publika, a ovaj put će imati priliku da posluša koncert Alice in WonderBand!

Doživite kulturnu baštinu Balkana na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način. Izvodimo pesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Albanije i Mađarske. Kroz melodije, ritmove i tekstove, ove pesme opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo, ne samo geografski, već emotivno i istorijski. Ljubav je zajednički imenitelj svih pesama sa ovih prostora, i ljubav i zajedništvo su osnovne emocije koje delimo sa vama tokom koncerta.

Ulaznice je moguće kupiti i onlajn. za sve informacije obratite se organizatoru, Narodnom pozorištu Sombor.

Koncert Alice in WonderBand: događaj za dugo pamćenje

Alice in WonderBand koriste tela kao instrument i uz originalnu koreografiju i energijom kojom plene, gotovo alhemijskim postupkom, poznato tradicionalno, pretvaraju u novo. Sve vreme drže pažnju publike i stvaraju događaj za dugo pamćenje. Repertoar koji izvode, pesme Balkana i šireg okruženja su mahom poznate širem krugu slušalaca, ali način izvođenja, interpretacija i energija su jedinstveni.
Dušan Darijević, novinar i autor muzičkog festivala Karusel u Čačku

O nama

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti – spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Učili su od svetski poznatih telesnih perkusionista.

Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu. Uspešno nastupaju u Srbiji, regionu (Crna Gora, Hrvatska, Bosna, Makedonija) i inostranstvu (Nemačka, Italija, Francuska, Austrija, Turska).

Višnja Obradović, koreografkinja, je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 2011. godine. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa i komedije del arte. Igra brojne uloge u svom matičnom pozorištu, radila režije scenskog pokreta za više predstava uz brojna priznanja i nagrade.

Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila docent na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

Additional Details

Slika događaja -

Da biste se registovali za ovaj događaj pošaljite vaše detalje na contact.awb@gmail.com

Registrujte se koristeći veb poštu. Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

2021-12-03 @ 20:00 to
2021-12-03 @ 21:00
 

Tipovi događaja

Share With Friends