Telesna muzika u maju – crowdfunding za Novi balkanski ritam!

Reč meseca (i po) za nas je crowdfunding za Novi balkanski ritam! Napolju ptičice pevaju i sunce sija, a mi smo u dnevnoj sobi za kompjuterom i telefonom: planiramo kampanju, proveravamo rezultate konkursa (ne, niko nas nije podržao), komuniciramo sa internacionalnim umetnicima, sa dizajnerkom, snimateljem, montažerom i: srećni smo što smo bili dovoljno pametni da shvatimo na vreme da ne možemo da se oslonimo na državne i kulturne fondove i da potražimo podršku na jedinom mestu na kojem je imamo – u zajednici!

Zato, ako vam crowdfunding zvuči kao prljava reč, dozvolite da je prevedemo – kampanja za prikupljanje sredstava u zajednici. Zbog čega? Jer želimo da organizujemo prvi internacionalni festval telesne muzike u Srbiji i regionu u Sremskim Karlovcima, Novi balkanski ritam. A, zbog čega? Jer smo bili na sličnim festivalima u inostranstvu, a paralelno držali radionice u regionu, i svedočimo da su ljudi zainteresovani za telesnu muziku, da su željni zajedništva, lepote i stvaralaštva. Ovaj festival je idealna prilika da sve to, i još mnogo toga drugog, ujedinimo. Jer, mi to možemo da ostvarimo zajedno!

Pročitajte više o festivalu Novi balkanski ritam na ovom linku.
Kampanja uskoro počinje na novoj crowdfunding platformi Dobri Dabar.

Telesna muzika u maju

Sledeća onlajn radionica Novi balkanski ritam na engleskom jeziku biće 8. maja. Ukoliko želite da nam se pridružite, možete to učiniti po povlašćenoj ceni do 4. maja. Prijavite se putem ovog formulara!

Pogledajte predstavu Kiss 20. maja na Cu’fus festu, i učestvujte u radionici telesne muzike Telo kao instrument u Samoboru 22. maja.

Predstavu Kiss ćemo, nakon duge pauze, ponovo igrati u Beogradu! Vidimo se 26. maja na sceni Akademije 28. Predstavu organizuje agencija My Way.

14. i 15. maja naše udruženje Otvoreni krug Novi Sad učestvovaće na međuskupštini asocijacije NKSS, čiji je član i tom prilikom ćemo održati kratku radionicu Telo kao instrument.

Ana je izabrana da učestvuje u treningu za menadžere u okviru projekta MOST music. Prisustvovaće treningu u maju u Skoplju.

Nastavljamo rad na projektu Detlići – telesna muzika za decu. Sem radionica telesne muzike, ovog meseca će učenici OŠ 23. oktobar posetiti i Muzej pčelarstva u Sremskim Karlovcima, radi stvaranja šireg konteksta o lokalnoj ekološkoj situaciji i odnosu dece i prirode. Ovo će učenicima pomoći da do kraja školske godine napišu tekstove o svom odnosu sa prirodom i o sopstvenom promišljanju ekologije. Na radionicama od maja učestvuju i volonteri – saradnici na našem projektu.

Najave

Prijavite se, do 20. maja, na našu radionicu telesne muzike sa Balkana u okviru horskog festivala Raspevani mostovi u Novom Sadu u organizaciji Srpske horske asocijacije. Broj mesta ograničen! Prijave preko njihovog sajta.

Telesna muzika u aprilu

U aprilu smo imali priliku da radimo sa mladima iz Bosne, Srbije, Rumunije i Nemačke (među njima su bili i izbegli iz Sirije) na omladinskom festivalu Bina mira u Sloveniji.

Ugostili smo udrugu Cirkultura po drugi put u Sremskim Karlovcima u okviru Twinning projekta razmene iskustva i znanja. Snimali smo kratke edukativne video snimke cirkuskih veština, imali smo zajedničke treninge, na kojima smo spajali veštinu žongliranja i telesne muzike. Na sreću i zadovoljstvo mladih i odraslih, članovi udruge su u centru Sremskih Karlovaca izveli svoj ulični šou Kesten i Papaja. Ovo je ispratila i TV Vojvodina u Novosadskim razglednicama.

Krajem meseca bili smo na mini turneji u Hrvatskoj u organizaciji udruženja Srpsko narodno vijeće i Prosvjeta. U Pakracu, Vojniću i Dvoru smo izveli komični mjuzikl Kiss za celu zajednicu i održali radionice telesne muzike. Bila je velika radost ponovo nastupati pred ljudima – uživo.

U okviru projekta Detlići – telesna muzika za decu, koji je podržala Trag fondacija kroz poziv Aktivne zajednice, imali smo prvi sastanak sa saradnicima – volonterima na projektu. Proširujemo svoj tim!

Telesna muzika u medijima

O nama je pisala novinarka Politike Tatjana Loš u Večernjim novostima.

Poslušajte prilog novinarke Jelene Glušica o projektu Detlići u OŠ 23. oktobar u Sremskim Karlovcima, kao i našem radu i novostima našeg udruženja, emitovan na Radio Novom Sadu.