Telesna muzika u maju

Telesna muzika sa Balkana osvaja Evropu! U maju nas očekuju i neki događaji u Srbiji, no uglavnom nastupamo i predajemo u inostranstvu. Ako želite da se vidimo, možete doći na našu radionicu u Beogradu u Kući umetnica 12. maja. Molimo vas da se prijavite preko ovog formulara. Dan pre toga nas možete videti u Novom Sadu na Subotnjim razgovorima u 11 sati. Razgovore vodi draga Vesna Farkaš, a organizuje Heror Media Pont.

Sredinom meseca očekuje nas prvi nastup na festivalu Music Meeting: 18. maja ćemo voditi radionica i izvesti koncert za celu porodicu u programu Mini Meeting. 19. maja imamo priliku da nastupamo u okviru All Ears. Ovaj program podrazumeva intervju i mini koncert, i daje priliku da se publika upozna bliže sa nama i našim radom. Na putu ka Holandiji zaustavićemo se u Minhenu, gde ćemo 15. maja održati radionicuovde se možete prijaviti.

Krajem meseca opet smo na putu! 28. maja imamo dupli nastup, koncert i Mirror with sound, muzičko-plesnu predstavu nastalu u koprodukciji sa pozorištem Rozbark i Akademijom pozorišnih umetnosti iz Krakova (odsek u Bitomu). Zatim nastavljamo za Krakov, gde ćemo izvesti koncert sa poljskim duom CISI (Ćiši) i dvodnevnu radionicu u divnom prostoru Kontakt u centru Krakova. Ovde se možete prijaviti.

22. maja izlazi novi video spot! Saradnja sa duom Ćiši došla je sasvim spontano, dok smo bili na rezidenciji u Bitomu. Lukaš Malok, kontrabasista i muzički producent, predložio nam je da jedno slobodno popodne provedemo u njegovom kućnom studiju. Sa njim i Julijom Levandovskom, pevačicom, plesačicom, slikarkom, smo već sarađivali u pozorištu i uživali u zajedničkom radu. Pustio nam je pesmu na kojoj je radio u tom trenutku i predložio da doprinesemo. Marko je odsvirao telesne perkusije. Za osnovne reči izabrali smo poslovicu Ko peva zlo ne misli. I tako se rodila nova pesma! Video smo snimili nakon nekoliko dana – a kako sve to zvuči i izgleda otkrićete 22. maja na našem Jutjub kanalu. Zapratite nas.

Na jesen se vraćamo u Zagreb da održimo seminar tjeloglazbe za nastavnike. Pročitajte više i prijavite se!


Pridružite nam se na festivalu Novi balkanski ritam u Sremskim Karlovcima!Foto: David Vannucci

Desilo se u aprilu – telesna muzika na Balkan Trafik festivalu u Briselu

Malo je reći da smo imali uspešan koncert na Balkan Trafik festivalu: publika je bila oduševljena! Saznali smo da imamo i obožavatelje u Briselu, koji nas pamte iz emisije Zu Tisch ARTE TV.

Nakon koncerta razgovarali smo sa Bronwin Jones za New Perspektiva, portal s Kosova. Podelićemo članak sa vama čim bude dostupan.

Prvog dana u Briselu ujutro smo izveli delove predstave Kiss u dečijoj bolnici L’Hopital des Enfants – Kinderziekenhuis za dve grupe malih bolesnika.

Poslepodne smo otputovali u Leuven na gostovanje u emisiji Radio 1 Culture Club. Sem intervjua, vodili smo brzu radionicu sa publikom radio emisije. Pedesetak Belgijanaca nas je pratilo pljeskanjem i ritmičnim skandiranjem „Bil, bil, bul, bul“, dok smo izvodili pesmu Mene majka jednu ima. Poslušajte ovaj deo emisije na linku, vrlo je zabavno!

Putovanje u Belgiju podržalo je Ministarstvo kulture kroz fond za mobilnost i MOST Music projekat. Ovo je bio poslednji događaj ovog sjajnog projekta, čiji smo učesnici bili oko godinu i po dana. Hvala puno na podršci – a rezultati su očigledni 😉

Gostovanja u Ljubljani i Boljevcu

Na putu ka Belgiji zaustavili smo se u Sloveniji da održimo radionicu i koncert u Ljubljani, zahvaljujući našem agentu u Sloveniji, Heleni Jarm. Skoknuli smo na gostovanje u emisiji Kontrola leta Radio Študenta kod Biljane Žikić i u emisiji Balkan Express na Radio Žica kod Enesa Hodžića. Možete poslušati obe emisije.

U aprilu smo gostovali u Boljevcu sa interaktivnom muzičkom predstavom za decu Stonogica brojalica. Hvala puno Kulturno-obrazovnom centru na prilici da nastupamo za mališane. Verovatno se vidimo ponovo na jesen.

Pogledajte kako je bilo u prilogu Televizije Bor na našem TikTok profilu. O ovom gostovanju, kao i planovima za leto pričali smo u gostima u jutarnjem programu beogradskog Studio B.

Hvala puno na najavama naših događaja italijanskom portalu Blogfoolk i srpskom Remix Press. Poslušajte gostovanje u noćnom programu Radio Novog Sada Saletanje kod Saše Mladenovića.

Foto: Benjamin Barbarič

Radionice

12/05 Beograd, Kuća umetnica, Srbija
15/05 Minhen, Kulturzentrum Geisiger Bahnhof, Nemačka
18/05 Nejmegen, Mini meeting, Music Meeting festival, Holandija
01/06, 02/06 Krakov, Kontakt, Poljska
09/06 Beograd, Srbija
07 Kaustinen, Finska
11/08 Smolenicki zamak, Slovačka
13/08 Pžerov, Blues nad Bečvou, Češka
17/08 Bratislava, World Music Festival Bratislava, Slovačka
30/08 – 01/09 Sremski Karlovci, festival Novi balkanski ritam, Srbija
12/10 Zagreb, Seminar Tijelo kao instrument

Koncerti

18/05, 19/05 Music Meeting festival, Nejmegen, Holandija
28/05 Teatr Rozbar, Bitom, Poljska
01/06 Koncert sa duom Ćiši, Kontakt,
Krakov, Poljska
12/06 – 23/06 Turneja u Slovačkoj,
uskoro više informacija
15/06 Leto u Rozenhajmu, Rozenhajm, Nemačka
06/07 Folkest World Music Showcase,
San Daniele, Italija
07 Kaustinen Folk Music Festival,
Kaustinen, Finska
20/07, 21/07 Trefpunt festival, Gent, Belgija
26/07 Musical Picnics concert series, Trenčin, Slovačka
10/08 Maraton Hudby, Brno, Češka
11/08 Smolenicki zamak, Slovačka
13/08 Blues nad Bečvou, Pšerov, Češka
17/08 World Music Festival Bratislava, Slovačka
23/08 Bedem fest, Nikšić, Crna Gora
24/08 Etno Urban Fest, Vrnjačka Banja
31/08 New Balkan Rhythm festival, Sremski Karlovci
22/09 Sankt Galen, Švajcarska