Telesna muzika u februaru

Ova godina nas je iznenadila pravom zimom, snegom i hladnoćom. Za nas je januar bio vreme za odmor (i zimske prehlade), kao i za pisanje različitih projekata koje nameravamo da realizujemo u ovoj godini.

Niste čuli od nas, jer još vest nije zvanična, ali u septembru će se održati prvi internacionalni festival telesne muzike u Sremskim Karlovcima, Novi balkanski ritam! Dovodimo internacionalne predavače, planiramo promotivnu kampanju koja počinje na proleće, biće radionica i nastupa. Festival smo koncipirali po ugledu na Body rhythm festival u Hamburgu. Ako vam je Hamburg daleko, skoknite da Sremskih Karlovaca! Ako vam je blizu, svejedno dođite na naš festival, jer imamo jedinstvenu koncepciju: spajanje kulturne baštine Balkana, Evrope, Afrike i Južne Amerike. Prijave otvaramo na proleće.

Radionica New Balkan Rhythm na prvi Internacionalni dan telesne muzike

Ove godine, zajedno sa kolegama i ljubiteljima širom sveta, zajedno obeležavamo prvi Internacionalni dan telesne muzike pod vođstvom Kita Terija i International Body Music Festival kao sećanje na velikog Fernanda Barba, osnivača Barbatuques, koji nas je napustio 2021. godine. Ovaj dan će se svake godine obeležavati prve nedelje u februaru, koja ove godine pada 6. februara. Celom sveta će biti organizovani onlajn i događaji uživo. Mi vas pozivamo na radionicu New Balkan Rhythm, na kojoj ćemo obrađivati nepravilne ritmove i pesme sa Balkana. Radionica će biti na engleskom jeziku. Više informacija možete naći ovde, a na ovom linku je prijavni formular. Ukoliko uplatite do 30. januara, kotizacija je sa popustom.

Ovaj rad nastavljamo jednom mesečno i u budućnosti: prijavite se na radionicu u martu.

Telesna muzika u Hrvatskoj: koncert i radionica

U februaru putujemo dva navrata u Hrvatsku: prvi put u okviru Twinning projekta koje naše udruženje Otvoreni krug Novi Sad realizuje sa udrugom Cirkultura u okviru REG.LAB programa umrežavanja udruženja u regionu, koje sprovode akteri nezavisne kulturne scene uz pomoć EU. Sem obuke i sastanaka ovom prilikom ćemo u saradnji sa Cirkulturom i POKAZ-om održati radionicu telesne muzike u Samoboru i koncert u klubu Močvara u Zagrebu, u saradnji sa Vrelom zvuka.

Koncert obeležava izuzetno značajan jubilej za nas: 25 godina od kako su Marko i Ana zajedno na sceni i u životu. Dan pre Valentinova – prigodno 😉 Ovako je novinar Zidojče cajtunga pisao o njihovom nastupu u Minhenu 2018. godine na punoletstvo njihove veze.

Otvoreni krug Novi Sad na konkursu Aktivne zajednice za Sremske Karlovce

Naše udruženje Otvoreni krug Novi Sad ušlo je u drugi krug konkursa Aktivne zajednice Trag fondacije sa projektom radionica telesne muzike sa decu u OŠ 23. oktobar u Sremskim Karlovcima. Ovih dana učestvujemo u obuci, a nakon toga pišemo finalni predlog projekta. Do 10. marta ćemo znati da li je naš projekat podržan. Držite nam fige!

Drugi put smo u Hrvatskoj u februaru, jer se 19. 02. održava četvrta i poslednja u nizu radionica edukacije za učiteljice u OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru. Pročitajte više o sadržaju edukacije na ovom linku.

Radionice „Detlići“ – telesna muzika za decu od vrtića do osnovne škole

Predškolci
Vrtić
Osnovna škola

U 2022. godini planiramo…

Sa radošću objavljujemo da će naša radionica biti deo programa internacionalnog horskog festivala Raspevani mostovi u julu u Novom Sadu, koji organizuje Srpska horska asocijacija. Detaljan program od 5. februara na njihovom sajtu. Ukoliko ne živite u Novom Sadu, postoji mogućnost smeštaja, a kotizacija je više nego povoljna.